ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετάβαση στην αρχική σελίδα ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
http://syrizacorfu.blogspot.gr

15/9/09

Τα προβλήματα στην εκπαίδευση δεν λύνονται με προεκλογικές εξαγγελίες

  • Στο ξεκίνημα και αυτής της εκπαιδευτικής χρονιάς, μέσα σε μια προεκλογική περίοδο γεμάτη νέες εξαγγελίες, τα χρονίζοντα προβλήματα όλου του εκπαιδευτικού οικοδομήματος παραμένουν άλυτα.
  • Με ευχολόγια δεν λύνονται τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες την εκπαίδευση. Προβλήματα που χρονίζουν από τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
  • Δεν μας πείθουν οι προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας, για δωρεάν φορητούς υπολογιστές, ότι θα λύσουν τα προβλήματα στην εκπαίδευση.
  • Δεν γνωρίζουμε με σαφήνεια ακόμη σε ποιο βαθμό κατόρθωσε η κυβέρνηση να εξασφαλίσει επάρκεια σε σχολικά βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό.
  • Ξέρουμε όμως ότι παιδαγωγικό ζητούμενο παραμένει η εξασφάλιση ενός διαφορετικού προγράμματος σπουδών, σύγχρονου και πολυδιάστατου, αντίστοιχου με τις κοινωνικές ανάγκες αλλά και τις ανάγκες των παιδικών και εφηβικών ψυχών. Ζητούμενο παραμένει ακόμη το αυτονόητο, η συγγραφή άρτιων και καλαίσθητων σχολικών βιβλίων που θα κάνουν τους μαθητές να αγαπήσουν τη γνώση και όχι να τη μισήσουν.
  • Ξέρουμε πως είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε επιτέλους μια εκπαιδευτική διαδικασία που συνέπεια της θα είναι η αχρήστευση της ανάγκης των φροντιστηρίων.
  • Ξέρουμε πως για να υπάρξει Παιδεία απαιτούνται καλοπληρωμένοι, με επιστημονική και παιδαγωγική επάρκεια εκπαιδευτικοί, τάξεις με λιγότερους μαθητές που επιτέλους θα έχουν ελεύθερο χρόνο.
  • Ξέρουμε ότι αυτονόητο για κάθε σύγχρονο σχολείο είναι η ύπαρξη επαρκούς, ασφαλούς και αισθητικά άρτιας κτιριακής υποδομής. Είναι η ύπαρξη και η λειτουργία μιας καλά οργανωμένης και στελεχωμένης σχολικής βιβλιοθήκης. Είναι η δυνατότητα εγγραφής σε δημόσια νηπιαγωγεία όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Και όλα αυτά, βέβαια, δεν μπορούν να διασφαλιστούν όσο οι δαπάνες της χώρας μας για την παιδεία παραμένουν στην τελευταία θέση στην Ευρώπη.
  • Μαζί με τις ολόθερμες ευχές μας, με την έναρξη των μαθημάτων, δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε κάθε συλλογική προσπάθεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για μια εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένη, σύγχρονη και αποτελεσματική, που θα παρέχεται ισότιμα σε όλα τα παιδιά και τους νέους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, για ένα σχολείο χώρο χαράς και δημιουργίας για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Κέρκυρα, 10/09/2009
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: