ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετάβαση στην αρχική σελίδα ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
http://syrizacorfu.blogspot.gr

21/9/09

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ: Αλλάζουν διαχειριστή, για να μείνουν όλα ίδια!

Την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στην Κέρκυρα πραγματοποίησε την Κυριακή 20/9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Βίτσας, Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, και ο Κυριάκος Χάλαρης, μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνιστικής Οργάνωσης ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

  • ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Στην εκδήλωση χαιρέτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Εύα Δημοκωστούλα, Κώστας Παυλίδης, Γιώργος Ραιδεστινός, Λιάνα Τσιρίδου και Σάκης Τσούκας. Αναφερόμενοι στους καθημερινούς αγώνες, πανελλαδικά και τοπικά, στην παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή και το λαό, στις μικρές και μεγαλύτερες νίκες που μπόρεσαν αλλά και μένουν να κερδηθούν, κάλεσαν τους παριστάμενους να αξιοποιήσουν κάθε στιγμή του χρόνου που απομένει μέχρι τις εκλογές ώστε να στηρίξουν και να διευρύνουν τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ

Ο Κυριάκος Χάλαρης αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στις προτάσεις που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση, για την οικονομία, το περιβάλλον, το φορολογικό σύστημα, το ασφαλιστικό, τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τον αγροτικό τομέα, το τραπεζικό σύστημα, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια δέσμη άμεσα υλοποιήσιμων μέτρων που συνολικά συνιστούν μιαν ασπίδα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.
«…Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας στην ερχόμενη 5ετία. Και δεν υποσχόμαστε προσλήψεις στο δημόσιο, αυτό το δημόσιο που στόχο έχει την πελατειακή, ιδιοτελή, κομματική σχέση και παράγει διαφθορά. Λέμε παραγωγική ανασυγκρότηση και παραγωγικές επενδύσεις με αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια, γιατί αλλιώς τα περί ‘‘πράσινης ανάπτυξης’’ δεν είναι παρά κούφια λόγια. Με την πρότασή μας, η ανεργία θα περιοριστεί στο 5,5%. Οι άνεργοι δεν είναι κοινωνικά απόβλητα…».

  • Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας, κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση, αναφέρθηκε στις εξαγγελίες τόσο του κ. Καραμανλή όσο και του κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι και οι δύο προβάλουν σαν εργαλείο εξόδου από την κρίση τις «διαρθρωτικές αλλαγές».
«…Το σχέδιό τους για να βγούμε από την κρίση είναι αυτό που έχει τη σφραγίδα όλων όσων μετράνε τα κέρδη πάνω από τη ζωή και το περιβάλλον, που έχει την υπογραφή του Αλμούνια και του Μπαρόζο. Λείπει μόνο η υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού, του διαχειριστή αυτού του σχεδίου. Ο κ. Καραμανλής λέει εγώ, μέσα σε δύο χρόνια. Ο κ. Παπανδρέου λέει εγώ με λιγότερες κοινωνικές αντιστάσεις μέσα σε 3 χρόνια. Γι’ αυτό γίνονται οι εκλογές πρόωρα και γρήγορα. Για να βρεθεί ο διαχειριστής. Αλλάζουν διαχειριστή, για να μείνουν όλα ίδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλη ατζέντα. Την ατζέντα των συμφερόντων της κοινωνίας. Κι αυτό τους φοβίζει. Γι’ αυτό θέλουν την Αριστερά σιωπηλή και υποταγμένη. Την θεωρούν ενοχλητική. Ανέχονται μιαν Αριστερά που θα κλείνει την οργή του κόσμου σε μια οραματική υπόσχεση ενός μέλλοντος που θα ‘ρθει από μόνο του, μιαν Αριστερά που θα κρύβει το θυμό σε κόκκινες παρελάσεις. Δεν μπορούν όμως ν’ ανεχθούν μιαν Αριστερά με άμεσες προτάσεις, μιαν Αριστερά που προκαλεί άμεσες κοινωνικές διαμάχες και συγκρούσεις, μιαν Αριστερά που αναζητά μέσα από αποτελεσματικούς αγώνες νίκες τώρα. Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει κάτω τα χέρια από την κοινωνία. Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Κάτω τα χέρια από τα δημόσια αγαθά και το περιβάλλον. Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αλλαγή στους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης. Γιατί το κάλπικο δικομματικό σκηνικό πρέπει ν’ ανατραπεί και η πολιτική να μπει σε καινούργια πραγματική βάση. Τώρα είναι η ώρα να γυρίσουμε το παιχνίδι. Και, ακόμα πιο δυνατοί, ν’ αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Ν’ αλλάξουμε το μέλλον για το οποίο μας προετοιμάζουν. Ο δρόμος είναι ανοιχτός. Ας τον βαδίσουμε…».

Κέρκυρα, 20/9/2009
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: