ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετάβαση στην αρχική σελίδα ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
http://syrizacorfu.blogspot.gr

19/9/09

Συνέντευξη ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΙΔΕΣΤΙΝΟΥ στο ΡΑΔΙΟ ΕΠΤΑΝΗΣΑ

Την σιγουριά του ότι στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που του δίνουν οι σφυγμομετρήσεις εξέφρασε χθες ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Γ. Ραιδεστινός, μιλώντας στην εκπομπή «Στο δρόμο προς τις εκλογές» του Ράδιο Επτάνησα (98.8).

  • «Παρά τα προβλήματα, ο κόσμος της Αριστεράς είναι μαζί μας»
Ο κ. Ραιδεστινός παραδέχτηκε ότι οι αναταράξεις του τελευταίου διαστήματος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα στοιχίσουν στο κόμμα του στο δρόμο προς τις εκλογές, τόνισε όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτό κόμμα, δεν κρύβει τίποτα και ότι συμβαίνει στο εσωτερικό του γίνεται γνωστό στους πολίτες, με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς στεγανά.
Δήλωσε ότι ο Αλ. Αλαβάνος είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την Αριστερά, αλλά η μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στις διαφορετικές αντιλήψεις που υπάρχουν. «Ως μοναχικός καβαλάρης αποφάσισε μια πορεία χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση όλων των συνιστωσών. Πάντως σε όποια περίπτωση ο κόσμος μας, ο κόσμος της Αριστεράς αλλά και ο ίδιος ο Αλ. Αλαβάνος θα είναι μαζί μας σε αυτή την εκλογική μάχη», υποστήριξε.
  • Υπέρ των συνεργασιών, αλλά…
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο κ. Ραιδεστινός απάντησε: «Πρώτον, δεν μπορεί κανείς να απαντήσει για μια υποθετική περίπτωση. Δεύτερον εμείς έχουμε σαν πάγια αρχή της αριστεράς, αυτής της αριστεράς που δεν είναι κλεισμένη σε στεγανά και στον εαυτό της να είμαστε υπέρ όλων των συνεργασιών μέσω ενός προγράμματος, το έχουμε δείξει στο εργατικό κίνημα, αρκεί να φέρνει τους εργαζόμενους ένα βήμα πιο μπροστά αυτή η συνεργασία, στα οικολογικά κινήματα, στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για να μην παρεξηγηθώ όμως εννοώ ότι είμαστε υπέρ των αποφάσεων στη βάση όχι σε επίπεδο κεντρικό. Αν η κυβέρνηση δεχθεί μια πρόταση δική μας, να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς ή να δεχθούν την απόσυρση του νόμου για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας θα το ψηφίζαμε, θα στηρίζαμε την αναθεώρηση του ξεπουλήματος των λιμανιών, του ΟΤΕ κλπ. Για τέτοιες συνεργασίες μιλώ».
  • Εγκαίνια μετά κινητοποιήσεων
Η ακρίβεια, η υποβάθμιση του αγροτικού προϊόντος, η παιδεία και η υγεία βρίσκονται στα ζητήματα που απασχολούν τους Κερκυραίους και τις συζητήσεις που πραγματοποιούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα χωριά της Κέρκυρας. Ο κ. Ραιδεστινός, δήλωσε ότι τα εγκαίνια του έργου του νέου νοσοκομείου, που ανακοινώθηκαν από τη ΝΔ, αποτελούν κοροϊδία για τον λαό και ανακοίνωσε ότι η ΕΛΜΕ, μαζί με το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού δράσεων – κινητοποιήσεων. «Τα εγκαίνια αυτά αποτελούν προεκλογική κοροϊδία, προσπάθεια εντυπωσιασμού εις βάρος ιδιαιτέρως των ευαίσθητα κοινωνικών ομάδων. Θα κάνουν εγκαίνια ενώ στα υπόγεια είναι ακόμη τα μπάζα, δεν έχουν προσλάβει προσωπικό και δεν έχουν εξοπλισμό. Αυτό φυσικά δεν θα το αφήσουμε έτσι», δήλωσε.
  • Και δράσεις για την παιδεία
Τέλος ο κ. Ραιδεστινός, ως μέλος και της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάντια των υποδομών παιδείας στο νομό και τον σκεπτικισμό που επικρατεί για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Μάλιστα χθες το βράδυ δάσκαλοι και καθηγητές είχαν προγραμματίσει συνάντηση με εκπροσώπους μαζικών φορέων, προκειμένου να αποφασίσουν τι θα πράξουν στην κατεύθυνση της ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: