ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετάβαση στην αρχική σελίδα ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
http://syrizacorfu.blogspot.gr

30/9/09

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΟΥΚΑΣ: Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

  • Η Ελληνική πολιτεία εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει δημιουργήσει τα Εσπερινά σχολεία, τα επονομαζόμενα «νυκτερινά». Τα σχολεία αυτά η πολιτεία τα δημιούργησε για εκείνους τους μαθητές που οι δυσκολίες της ζωής τους εμπόδισαν να έχουν μία κανονική εξέλιξη στην μαθητική τους ζωή. Στα σχολεία αυτά φοιτούν κυρίως μαθητές που το πρωί είναι αναγκασμένοι να εργάζονται, διότι δεν έχουν την οικογένεια, τους γονείς να ενδιαφερθούν για αυτούς. Γι’ αυτόν τον λόγο η πολιτεία αναγνωρίζοντας την μεγαλύτερη προσπάθεια που καταβάλλουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μαθητές, έχει καθορίσει και ξεχωριστή διαδικασία εισαγωγής αυτών στα ΑΕΙ – ΑΤΕΙ. Η διαδικασία αυτή έχει ξεχωριστά θέματα, ποιο εύκολα, ακριβώς για να διευκολύνει και να παροτρύνει αυτούς τους μαθητές να συνεχίζουν τις σπουδές τους. Μέχρις εδώ είναι το νόμιμο.
  • Από εδώ και πέρα αρχίζει το μη ηθικό. Διάφοροι και δυστυχώς επώνυμοι, από αυτούς που έχουν και κατέχουν, Δικηγόροι, Πολιτικοί Μηχανικοί, Γιατροί και άλλοι, έρχονται και «νόμιμα» εγγράφουν τα παιδιά τους στο Νυκτερινό Λύκειο. Αυτό συνήθως γίνεται με μεταγραφή στην προτελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου, αφού πληρώσουν πρώτα σε κάποιο γνωστό τους τα ένσημα ενός χρόνου. Η διεύθυνση του σχολείου εφόσον ο μαθητής έχει όλα τα τυπικά προσόντα είναι υποχρεωμένη να τον εγγράψει. Είναι όμως ηθικό αυτός ο μαθητής να στερεί την θέση από έναν πραγματικά εργαζόμενο μαθητή; Σίγουρα όχι.
  • Όλα αυτά τα έχουμε ξαναπεί και δυστυχώς η πολιτεία ακόμα δεν έχει αλλάξει το νομικό πλαίσιο για να σταματήσει αυτήν την αδικία. Ερχόμαστε όμως να το δημοσιοποιήσουμε ξανά διότι αυτή η ενέργεια νόμιμη αλλά όχι ηθική, «η μαγκιά», όπως ονομάζεται, επιβραβεύεται και από τα κόμματα. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις την επιλογή γιατρού, ως υποψήφιου, στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, που χρησιμοποίησε αυτήν την διαδικασία για να «βοηθήσει» το παιδί του. Άραγε τι δίδαξε στο παιδί του, αλλά και στην νέα γενιά αυτή η ενέργεια; Άραγε τι μήνυμα δίνει προς τους πολίτες αυτή η επιλογή του συγκεκριμένου κόμματος;
Τσούκας Διονύσιος εκπαιδευτικός
Υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: