ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετάβαση στην αρχική σελίδα ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
http://syrizacorfu.blogspot.gr

22/9/09

ΤΑΣΟΣ ΤΟΜΠΡΟΣ: Είναι στο χέρι μας!

  • Πρόσφατα τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, παρουσίασαν τα προγράμματά τους, με ιδιαίτερο βάρος, λόγω της κρίσης, στην οικονομία. Πρόκειται για προγράμματα λιτότητας, που θα βαθύνουν την κρίση.
  • Η Ν.Δ. και ο κος Καραμανλής εξαπατά τους πολίτες, την ίδια στιγμή που τους ζητά την εμπιστοσύνη τους. Βρίσκεται σε έναν ασταμάτητο κατήφορο, από τον οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Η Ν.Δ. καταρρέει λόγω της «σεμνής και ταπεινής» πολιτικής της, μέσω της οποίας εξυπηρέτησε και τις τράπεζες, χαρίζοντάς τους 28 δις ευρώ, αλλά και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ντόπια και ξένα.
  • Από την άλλη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κος Παπανδρέου έχει φτάσει στο κατώφλι της εξουσίας, όχι επειδή έχει πείσει τον κόσμο με την προσωπικότητά του ή τις φρέσκιες ιδέες, αλλά επειδή η κυβέρνηση Καραμανλή τον έσπρωξε μέχρι εκεί. Και ενώ από τη μια καταριέται την ντόπια και ξένη συντήρηση που μας οδήγησε στην κρίση, την ίδια στιγμή προβεβλημένα στελέχη του κόμματός του, αλλά και ο ομοϊδεάτης του κος Αλμούνια, στέλνουν μηνύματα προς άλλες κατευθύνσεις, ότι δηλαδή η πολιτική του δεν πρόκειται να αλλάξει, προσθέτοντας πως οι ίδιοι είναι πιο συνεπείς διαχειριστές της κρίσης.
  • Της κρίσης που προέκυψε από τις πολιτικές τους, με συνεχή δανεισμό της χώρας, σπαταλώντας και ξοδεύοντας περισσότερα από όσα είχαμε, ξεπουλώντας παράλληλα και το δημόσιο πλούτο, κρίσης που δεν αφορά όλους. Δεν περνάνε κρίση οι πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις (5 δις ευρώ κέρδη το χρηματιστήριο), οι τράπεζες, και όλοι όσοι απέκτησαν αρκετό πλούτο. Κρίση περνάει ο πολύς κόσμος. ΕΜΕΙΣ!
  • Η πραγματικότητα είναι σκληρή, ιδιαίτερα σκληρή. 1.000.000 Έλληνες βρίσκονται στην ανεργία και την επισφαλή εργασία. Οι νέοι, τα παιδιά μας, έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας. Τα ελληνικά νοικοκυριά είναι καταχρεωμένα στις τράπεζες. Τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα είναι υπό διωγμό. Ο κόσμος φοβάται να μιλήσει στους χώρους δουλειάς. Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 2 κλείνουν και 1 ανοίγει. Η ακρίβεια στην αγορά, εξαιτίας και των καρτέλ, τρώει τα εισοδήματα.
  • Όλα αυτά τα χρόνια, μέσω της αυτοδύναμης πολιτικής διαχείρισης, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ένα πολιτικό σύστημα γερασμένο και διεφθαρμένο, μια Δημοκρατία αφυδατωμένη που αφήνει πολιτικό χώρο δυστυχώς στην ακροδεξιά.
  • Μέσα σ’ αυτό το πολιτικό σύστημα έχει δημιουργηθεί μια «ιδιότυπη» πολιτική και οικονομική μαφία, με στόχο τον παράνομο και εύκολο πλουτισμό, το μαύρο χρήμα, που έχει απλώσει τα πλοκάμια της στον κρατικό μηχανισμό αλλά, με το ρουσφέτι και τη συναλλαγή, και σε μέρος της κοινωνίας.
  • Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε μέρος αυτού του συστήματος. Εμείς το αντιπαλεύουμε και θέλουμε να το αλλάξουμε. Ο τόπος μας χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Ο τόπος χρειάζεται επειγόντως μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομική και κοινωνική πολιτική, στη διοίκηση, στο περιβάλλον, στο πολιτικό σύστημα. Εμείς σήμερα στεκόμαστε μπροστά σας κοιτάζοντάς σας περήφανα ίσια στα μάτια. Δεν προδώσαμε ποτέ την ψήφο που μας εμπιστευτήκατε. Την τιμήσαμε με τον αγώνα μας, μέσα και έξω από τη Βουλή. Παρά τις εσωτερικές μας δυσκολίες, όλοι μαζί δώσαμε τη μάχη.
  • Υπερασπιστήκαμε το δημόσιο χώρο.
  • Ματαιώσαμε την αναθεώρηση του Συντάγματος (άρθρο 16 για την παιδεία και 24 για τα δάση).
  • Φέραμε στο φως της δημοσιότητας το 2003 με το βουλευτή Γιάννη Δραγασάκη το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
  • Ματαιώσαμε τη δημιουργία λιθανθρακικών μονάδων και τη τσιμεντοποίηση 200.000 τ.μ. στο Βοτανικό από τον κ. Βωβό.
  • Σε όλη την Ελλάδα δίνουμε τη μάχη σε 180 οικολογικά μέτωπα.
  • Καθημερινά υπερασπιζόμαστε το μεροκάματο, το αγροτικό εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες.
  • Και στην Κέρκυρα, δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για τα προβλήματά της και την ανάπτυξή της. Στην Παιδεία, στην Υγεία, στο Περιβάλλον, στις Υποδομές. Τόσες δεκαετίες, με εξαίρεση κάποιες προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπήρξε μεγάλο πολιτικό έλλειμμα στη νησί. Οι υπαρκτές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους αγρότες. Ο ελαιώνας έχει αφεθεί στην τύχη του. Τα καρτέλ στον τομέα των προϊόντων και γενικά στην παραγωγή ζουν και βασιλεύουν. Σοβαρά είναι τα προβλήματα στον τουρισμό, στο οδικό δίκτυο, στις μεταφορές, στο κυκλοφοριακό, και τόσα άλλα. Τα προβλήματα είναι τέτοια που καθιστούν άμεσα αναγκαίο ένα Ρυθμιστικό Σχέδιο για το νησί, που θα δώσει λύσεις και θα βάλει τις βάσεις για την μελλοντική ανάπτυξή του. Σ’ αυτό θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
  • Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος ελπίδας και παράλληλα μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει κάτω τα χέρια από την κοινωνία, κάτω τα χέρια από τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.
  • Η Αριστερά υπάρχει και θα υπάρχει, γιατί είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στους κοινωνικούς αγώνες. Μέσα στην αμφισβήτηση. Μέσα στις καρδιές των ανθρώπων. Η Αριστερά υπάρχει ιδιαίτερα σήμερα, μέσα σε μια αφυδατωμένη δημοκρατία, γιατί είναι στενά δεμένη με την ανάγκη των ανθρώπων για ελευθερία και αξιοπρέπεια.
  • Παρά τις δυσκολίες, αντέχουμε. Τώρα είναι ώρα μάχης. Μάχη για ν’ αλλάξουμε τους συσχετισμούς, ν’ αλλάξουμε το μέλλον για το οποίο μας προετοιμάζουν.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει ισχυρός στη Βουλή και τους αγώνες.

Τάσος Τόμπρος
Γραμματέας Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: